top of page
  • Foto van schrijverRuth

FOMO. Heb jij daar ook last van?


FOMOis fear of missing out : fear of not being included in something (such as an interesting or enjoyable activity) that others are experiencing (Webster Dictionary)


Ken jij dat FOMO gevoel?

Een knagend gevoel dat je iets interessants, plezants, geestig... vul zelf maar in, gaat missen?

Het zet druk om

- in te gaan op uitnodigingen, ook al komen die naar timing niet uit, heb je andere dingen te doen, ben je te moe, ....

- projecten op je bord te nemen terwijl je tafel al vol ligt

- nog voor een andere nieuwsbrief in te schrijven naast de tien andere van dat onderwerp die je mailbox vullen

- ...


Veelheid brengt tot stilstand

FOMO. Ik ken dat gevoel ook. Ik heb het vooral als het om informatie gaat. Daar kan mijn hongerige geest soms niet genoeg van krijgen. Als FOMO dan toeslaat, gaat het door tot de berg informatie die ik verzameld heb, me overweldigt en ik noodgedwongen de noodstop moet indrukken.

Wat aanvankelijk bedoeld was om me vooruit te helpen, brengt me tot stilstand tot ik van mijn vraatzucht bekomen ben.


Diepgang brengt tot rust

Zo was het vroeger toch. Ik heb het ondertussen al aardig onder de knie. Het lijkt wel of ik er nooit helemaal van af geraak. En om eerlijk te zijn, wil ik dat ook niet. Dat zou de dood zijn van vernieuwing, evolutie, leren, groeien. Wat mijn zo heilig is.


Eigenlijk is het geen kwestie van FOMO te bestrijden of krampachtig onder controle te houden, maar van de veelheid door diepgang te vervangen. De drang door keuze te vervangen. De keuze om je aandacht te verleggen van wat er niet is naar wat er wel is en daar meer van te genieten of dat dieper te verkennen. Die diepgang brengt rust, ontspanning én grotere vevulling.


Bewust je aandacht verleggen is een groot goed. Ga ermee aan de slag. Probeer het uit.

En slaat FOMO weer toe. Ruil dan het gevoel van gemist voor een van diepe vervulling.

Ik wens het je van harte!


Ruth

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page