top of page
  • Foto van schrijverRuth

3 Essentiële veranderingen voor de nieuwe tijd (3/3)


3. Een shift van hoofd naar hart

Dat betekent oa een andere inhoud aan succes geven. Voor organisaties een shift van het dominante mannelijke principe van efficiëntie, kostenbeheersing, controle, performantie, financieel resultaat, ... en plaats ruimen voor en integreren met het vrouwelijke principe van liefde, veerkracht, verbinding, inclusiviteit, onderscheidend vermogen, creativiteit...

Venus, staat voor de onvoorwaardelijke liefde en de terugkeer naar de moeder.

We hebben nogal wat misvattingen over ‘liefde voorop zetten’. Liefde voorop zetten is niet een leven van opoffering, zoals we leerden. Liefde voorop stellen betekent weten wie je bent, weten dat het universum je draagt en ondersteunt om het goede, het mooie en het heilige te creëren. Het betekent dat je hier bent met een doel en dat dat doel op zich opportuniteiten voor haar eigen vervulling zal creëren. En de beste manier om het niet in de weg te zitten, is meebewegen.

Het innerlijke anker, die ‘rustboei’ aan de binnenkant en de verbinding met sterke wortels (innerlijke autoriteit) helpen je te kiezen - vanuit het hart - voor wat voor jou belangrijk is (soevereine kracht) en dus om neen te zeggen aan die innerlijke tiran, die druk zet, je geen minuut rust gunt en steeds maar aan de verwachtingen van anderen wil voldoen.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page