top of page
  • Foto van schrijverRuth

3 Essentiële veranderingen voor de nieuwe tijd (2/3)


2. De groei naar soevereiniteit

Soevereiniteit: een begrip dat we nog nauwelijks in onze dagelijkse taal gebruiken, maar dat meer en meer haar plaats terug opeist. Het betekent loskomen van de buitenwereld autoriteit - waar we afstemmen op wat anderen zeggen/dicteren - en vertrouwen op de innerlijke autoriteit. Dat innerlijke weten, de eigen waarden als basis voor beslissingen.

De 2 staat voor de Hogepriesteres, symbool voor soevereiniteit. Ze is verbonden met haar intuïtie, heeft toegang tot heilige kennis, het onderbewuste, is vertrouwd met de niet zichtbare wereld... Ze wordt geïdentificeerd met de Shekhinah, het vrouwelijke goddelijke, dat onze wortels voedt, onvoorwaardelijk en in al onze noden voorziet. Vanuit die krachtige wortels kunnen we vrij en tot volle expressie van onszelf in de wereld staan.

Soevereiniteit betekent eveneens verantwoordelijkheid nemen voor denken en daden. Uit de slachtofferrol blijven, want dan geven we alle kracht en macht weg en laten we anderen ons leven invullen en belanden we weer waar we vertrokken.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page